söndag 20 mars 2011

NÅGRA ELEVBILDER:















Dessa tre bilder har en flicka i åk 9 gjort. Det är bilder hon gjort hemma utifrån foton tagna på kamrater. Bilderna visade hon upp då det under en dag och kväll  arrangerades olika kulturella aktiviteter som man kunde gå runt och ta del av. 


Detta foto har en elev i åk 9 bearbetat i photoshop som en uppgift i "expressiv bild".
Vi har inlett uppgiften med att visa kända expressionister som vanGogh, Munch, Dix, Grosch, Kollwitz m.fl. Eleverna har fått välja teknik fritt och några få vågade sig på att arbeta i bildbearbetningsprogram.
Daniel  har arbetat mycket med att få rätt ljussättning vid fotograferandet, sedan arbetat vidare med bilden i photoshop, lagerhantering.

3 kommentarer:

  1. Härliga bilder och en bra uppgift att få eleverna att våga på att testa olika bild behandlingsprogram. Hur har eleven gjort sin bild ,den tecknade, när hon gjort om ett foto? Har hon bara använt sig av ett program för att få fotot att se tecknat ut eller?

    SvaraRadera
  2. Hej
    Har varit ute och tittat på er bildresurs. Jag förstår att sidan är under uppbyggnad - men här kommer några synpunkter på vägen;
    Jag gillar ert upplägg under åk8 – man bir intresserad av att klicka sig vidare. Smart också när man har gått in på vald uppgift/tema att navigeringen följer med i toppen, så man kan navigera fritt. De ni måste göra är att vara mer tydliga var saker och ting placeras på sidan (strama upp layouten) Allt handlar om överenskommelsen med besökaren. Exp var hittar jag uppgiften, var finns resurserna för att lösa uppdraget, var hittar jag betygskriterier, andra elevexempel osv. Många av er har bara hänvisat ut till Skolverkets kursplaner (hur många elever kommer leta sig ut dit?) Man vill att det som står i styrdokumenten ska integreras i uppgifterna och bli tydliga och relevanta för eleverna.

    Sygga elevbilder på bloggen!

    Bra jobb!
    /Måns

    SvaraRadera
  3. Så otroligt läckra bilder. Inte bara snygga utan så genomtänkt och spännande i sin form och sitt innehåll!

    SvaraRadera